"Dat had ik veel eerder moeten doen"

Deze uitspraak hoor ik vaak na afloop van onze trainingen over lef. 'Bang zijn' is menselijk maar het belemmert je soms om te doen of te laten wat je eigenlijk zou willen. Als jij je te veel laat leiden door 'bang zijn' heeft dit gevolgen voor je daadkracht, je eigen ontwikkeling en zelf de waardering en het salaris dat je gaat krijgen. Je talent kan zich niet optimaal ontwikkelen. Dat wil je toch niet. Hoe ga je om met 'angst' en tegenslagen en bereik je toch je doel? Je hebt lef nodig om uit je comfortzone te komen en dat is niet altijd makkelijk.

Maar lef kun je leren!

Dit is het goede nieuws. Omdat ik zelf ook vaak 'bang ben' heb ik alles gelezen over dit ontwerp en met vallen en opstaan een aanpak ontdekt dat je kan leren om wel effcetief om met deze menselijk neiging om uit te stellen en excussen te bedenken om te gaan. Want lef is te leren maar dat vak hebben ze vergeten in te roosteren tijdens je schoolopleiding.  Maar het is nog niet te laat. 

Welke leervorm sluit het beste aan?

Lef: niet durven, toch doen

Doel: bewust worden welke belemmeringen en excuses je tegenhouden om te doen wat je eigenlijk wilt en inzicht krijgen in wat wel helpt.
Workshop van 2 tot 2,5 uur voor groepen van 6 tot 600 personen.

Intervisie met lef

Doel: gezamenlijk met collega's persoonlijke praktijkvraagstukken met lef doorgronden en elkaar advies geven.
In groepsverband 3 tot 5 keer een intervisiesessie.

Lef-toren experience

Doel: mentale training in het overwinnen van 'angsten' door het aangaan van een stevige fysieke uitdaging.
In verschillende varianten beschikbaar, ook in VR-brilvorm op kantoor. Vaak onderdeel van een 'Heldenprogramma'.

Adviseren met lef

Doel: versterken mindset en vaardigheid om klantvriendelijk en met impact advies te geven, ook als de klant eigenlijk een ander advies wil.
In groepsverband, met persoonlijke intake en e-learning lessen.
Het gehele traject duurt 3 tot 4 maanden.

Heldenprogramma's

Doel: bouwen aan een lerende en ondernemende cultuur.  Wil je als organisatie lef en ondernemend vermogen echt structreel versterken? Dan is dit het ultieme programma. En mix van persoonlijke ontwikkeling en uitdagende praktijk en/of innovatieve opdrachten bedenken en uitvoeren.  Al meer dan 10 jaar succesvol. 
Het gehele traject duurt 10 tot 12 maanden.

  Deze week nog een fout gemaakt? ik hoop het

  Lef hebben is te leren deel 1: dromen

  Weet jij wat je tegen houdt?

  Intervieuw met cabarectier Pieter Derk