Persoonlijk leiderschap is een intensieve en praktische training waarbij je persoonlijke leerdoel centraal staat. De training bestaat uit twee blokken van twee dagen. We leggen een eerste basis in het oefenen met het overwinnen van belemmerende gedachten. We doen dat via de methode van de Rationele Emotieve Training (RET).

De training is voor iedereen die weet dat er meer uit zichzelf te halen valt en die zijn toekomstwensen concreet wil vormgeven.

Inhoud

De training geeft deelnemers extra ondersteuning en verdieping in de ontwikkeling van hun eigen kwaliteiten en het slechten van ‘denkdrempels’. We beginnen met de vraag: wat is persoonlijk leiderschap? De focus ligt op het vergroten van je persoonlijke cirkel van invloed; de macht aan jezelf geven. Dit gebeurt onder andere door het aanbieden van drie modellen:

  1. RET (Rationele Emotieve Training). Door het doen van diverse oefeningen krijgen deelnemers inzicht in de werking van hun aannames en overtuigingen en hoe ze deze gedachten effectiever kunnen maken voor zichzelf en naar anderen toe.

  2. De 'Reis van de held' is een model van Joseph Campbell, hoogleraar in de mythologie en schrijver. Het past in het oudste leermodel van de wereld: verhalen vertellen. De logische stappen van de 'Reis van de held' zijn in werkelijkheid de stappen om tot ontwikkeling te komen.

  3. De ‘kosten-batenanalyse’ aan de hand van het interventiemodel. Daarbij staat de vraag centraal: waarom hou ik mijn niet-effectieve gedrag in stand, terwijl ik weet wat het effectieve gedrag is?

Resultaten

  • Je krijgt meer invloed op het sturen van je eigen emotie en gedrag.
  • Je leert gedachten onderkennen en beïnvloeden (doemdenken, piekeren).
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen en lef.
  • Je durft risico's aan te gaan onder het motto ‘niet durven, toch doen'.
  • Je vergroot de bijdrage die je levert aan je (werk)omgeving.
  • Je kunt persoonlijke doelen nastreven met meer effectiviteit en passie.

 

Contact? Bel of mail Lennert