Waarom je zoveel meer rendement kan halen uit je opleidingsbudget!

In bijna elke vacature staat dat de betreffende organisatie veel opleidingsmogelijkheden. Vaak klopt dit ook. Het budget wordt door de organisatie als noodzakelijke kosten gezien en voor sommige medewerkers betekent dit 'een dagje op de hei'. Je kunt je afvragen wat zo'n dag de organisatie en de medewerker daadwerkelijk oplevert. Soms worden medewerkers zelfs verplicht om een training te volgen, dan is het rendement nog veel lager. 

Ongeveer 15 jaar geleden gaf ik zo’n verplichte training. De eerste vraag een deelnemer die binnenliep was: "Hoe laat is deze trainingsdag afgelopen?". Toen wist ik het. Dit heeft geen enkele zin. 

Het gevolg is dat medewerkers soms trainingsmoe zijn. Ze zien het eigenlijk alleen als iets dat ze van hun werk afhoudt. Dan gaat er iets mis, want de enige partij die dan voordeel heeft van de training is het bureau dat een factuur kan sturen.

Het kan anders!

De afgelopen 10 jaar heb ik ontdekt hoe je leren en ontwikkelen sterk kan verbinden met de praktijk, de intrinsieke motivatie van mensen en de organisatiedoelen. Deze aanpak heet het ‘Heldenprogramma’. De Heldenprogramma's hebben bewezen dat het investeren in opleidingen zich in ruime mate terugverdient. Bijvoorbeeld in de versterking van persoonlijk zelfvertrouwen, vertrouwen in elkaar, daadkracht, concrete innovatie's, meer werkplezier, versterken van een cultuur van samenwerken of de vermindering van de faalkosten en dus ook in harde euro’s.

Ik ben...

Lennert Böhmer. In 1969 geboren als zoon van een meester en een juf. Het leren zit in mijn bloed. Na mijn technische studie en een baan bij provincie Utrecht kwam ik tot de ontdekking dat mijn drive ligt bij het leren en trainen. Na gewerkt te hebben bij diverse trainingsbureaus, waaronder KSG Berenschot, ben ik sinds 2004 eigenaar van het trainingsbureau Spirit Group dat is gespecialiseerd in talent, lef en leiderschap en het concept 'Heldenprogramma'.

Mijn talenten zijn ideeënvorming, strategisch denken en maximalisatie. Samenvattend ligt mijn bijdrage in het bewegen van mensen naar resultaat.

Ik ben gecertificeerd trainer/coach voor DISC Q4 profielen en mag werken met het concept Roestvrij Samenwerken. Bij het Albert Ellis instituut in New York heb ik mijn papieren gehaald voor Rationele Emotieve Trainer. De train-de-trainer opleidingen bij S&N en Berenschot, de trainingen bij Landmark en mijn MBA Talent & Organisatie bij de Rijksuniversiteit Groningen hebben mijn adviseurschap en trainerschap sterk beïnvloed. 

Een verzameling Lennert...

Op de foto mijn motto: "Je krijgt wat je geeft".
Op het veld voor mijn hobby als jeugdvoorzitter van de leukste voetbalvereniging uit Haarlem, waar ook mijn twee zoons spelen. 
Een stevige handdruk op de start van het bedrijf 'Publieke Helden'. 
Onderweg tijdens de leiderschapsreis richting 'Santiago de Compostella'.