Van winst naar waarde

Het wordt meer en meer voelbaar dat we vastlopen in de manieren waarop wij onszelf organiseren. Produceren met schadelijke neveneffecten die niet direct voelbaar zijn voor onszelf, maar wel voor de planeet en constante groei in termen van winst en omzet dekken de lading niet meer.

Het oude systeem is niet meer duurzaam, maar hoe maak je de omslag die nodig is? Het kan zelfs overweldigend voelen, want waar begin je met veranderen?

En heeft jouw bijdrage (nog) wel zin?

Toch is transitie is iets heel natuurlijks.

De natuur laat ons vele vormen van succesvolle transitie zien. In dit programma krijg je nieuwe perspectieven en ontdek je hoe je principes uit de natuur kunt toepassen op organisaties en organiseren.

Voor wie

Voor organisaties en leiders die hun duurzame strategie verder willen vertalen naar acties, innovaties, gedrag en business resultaten. Voor organisaties en leiders die de noodzaak om te veranderen voelen, maar zich regelmatig ook overweldigd voelen door de omvang van de te maken transitie.

Voor hen die zich willen inzetten om beweging te creëren richting duurzaam werken en produceren, voor zichzelf en hun organisatie. Voor hen die anderen willen begeleiden bij de stap van overweldigd zijn naar in beweging komen en blijven.

Stijl & Contouren programma

Binnen het programma werk je, met de natuur als inspiratiebron voor organiseren en innoveren, aan het ontwikkelen en de doorvoering van een antwoord op duurzaamheidsvraagstukken die binnen je organisatie spelen.

We werken daarbij met de Bio leadership pressure cookers voor de drie grootste uitdagingen van de organisatie. Het hogere management is intensief betrokken bij het programma. Het programma duurt 12 maanden en sluit aan bij de jaarcyclus van bedrijven.

Het programma inspireert, bevraagt, beziet het vraagstuk en de processen van verschillende kanten EN biedt je handvaten en ondersteuning bij het persoonlijk leiderschap dat dit vraagt.

Onderdelen

Inzoomen op de uitdaging

Openstellen, verdiepen en je laten inspireren voor je oplossingen gaat denken

Leren aanboren van natuurlijke wijsheid

Wat hebben jouw grenzen te maken met de grenzen van groei waar we in het huidige economische model tegenaan lopen?

Van overweldigd zijn naar in beweging komen. Wat wordt je volgende stap?  

Van binnenuit, met elkaar, een ander sustainable/natuurlijk systeem organiseren.